The Espresso 100% Arabika 1000g

The Espresso 1000g
50% Brazylia De Minas 50% Colombia Excelso
100% Arabiki, subtelny smak slodkich orzechów, przełamany przyjemną, cytrusową kwasowością. Ziarna idealne pod nietuzinkowe espresso. Polecamy także do kawiarki, która zapewni całkiem nowe doznania tego blendu. Jeśli lubisz kawy mleczne, delikatna porcja espresso o umiarkowanym body, skutecznie połączy się z mlekiem lub ulubionym alternatywnym napojem. Fantastyczna pod ekspres kolbowy, kawiarkę czy French Press.
Ziarna jakości speciality - punktacja SCA 83+
SCA to międzynarodową organizacja skupiająca się na zrównoważonym rozwoju, promocji branży kawowej oraz przestrzegania rygorystycznych norm.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
COFFEE X BARREL 250G

COFFEE x BARREL to kawa poddana procesowi barrel- aging czyli leżakowana w beczce- nasza była po bourbonie Heaven Hill, gdzie później leżakowało piwo z zaprzyjaźnionego browaru krakowskiego DWIE WIEŻE.
Region – Cerrado
Odmiana – Mundo Novo
Obróbka – Natural + Barrel Aged (4 weeks)
SCA Score – 85
Profil smakowy – Bourbon, mleczna czekolada, ananas oraz midał
Stopień palenia – Jasny-cynamon
Przeznaczenie – Metody alternatywne, espresso
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
BRAZYLIA CERRADO 250G

Region – Cerrado, Monte Carmelo
Odmiana – Mundo Novo
Obróbka – Natural
SCA Score – 85
Profil smakowy – Orzech laskowy, mleczna czekolada, cytrynowa kwasowość, toffi
Stopień palenia – Jasny
Przeznaczenie – Metody alternatywne
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
RWANDA CYATO ANAEROBIC 250 g

AREA - ENVIRONMENT - PROCESSING
- Western Province
- NYAMASHEKE District, CYATO Sector
- Grow altitude 1850-2200 masl
- Soil type: humus and sandy
- Temperature range: 15-25˚C
- Mountain natural spring water source
- Washed, Natural & Natural Anaerobic processing
- Multiple fermentation protocols from 12h to 72h
- Covered tables for hand sorting & drying
- Ventilated warehouses
* QUALITY AND THE CUP *
(tabela)
Coffee variety: Bourbon Arabica
Crop: 2020/21
Screen/Grade: 15+/A1
Process: Natural 72h Anaerobic
Lot:
Score: 88+
Aroma/Flavour: strawberry, chocolate toffee, wisky, honey, floral,
orange
sweet, clean, bright, complex of fruits, citric acidity, creamy
mouthfeel with sweet long aftertaste
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
RWANDA MURUNDO natural anaerobic

Rwanda Murundo 250g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
CZEKOLADA NA GORĄCO 1kg

Czekolada na gorąco dedykowana do gastronomii ale również użytku domowego.
Bardzo wydajna - do przygotowania jednej porcji używamy ok. 15-20 g czekolady na 100ml mleka.
Do przygotowania w profesjonalnych mieszalnikach lub ekspresach ciśnieniowych
jak i w zaciszu domowym.
Bestseller 2019.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
HERBATA DZIADEK DO ORZECHÓW - 125g

DZIADEK DO ORZECHÓW - 125g
Świąteczna edycja owocowej herbaty.
Skład: BAZA: Ceylon, susz owocowy: jabłko, cynamon, orzech laskowy, migdały, skórka pomarańczy.
Doskonała kompozycja na zimowe wieczory lub pomysł na prezent!
Rodzaj: owocowa
Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze 95°C, parzyć przez 4-5 minut.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
KAWA THE ESPRESSO 100% ARABIKA 500 g

The Espresso 500g
50% Brazylia De Minas 50% Colombia Excelso
100% Arabiki, subtelny smak slodkich orzechów, przełamany przyjemną, cytrusową kwasowością. Ziarna idealne pod nietuzinkowe espresso. Polecamy także do kawiarki, która zapewni całkiem nowe doznania tego blendu. Jeśli lubisz kawy mleczne, delikatna porcja espresso o umiarkowanym body, skutecznie połączy się z mlekiem lub ulubionym alternatywnym napojem. Fantastyczna pod ekspres kolbowy, kawiarkę czy French Press.
Ziarna jakości speciality - punktacja SCA 83+
SCA to międzynarodową organizacja skupiająca się na zrównoważonym rozwoju, promocji branży kawowej oraz przestrzegania rygorystycznych norm.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny

