















Producent
Cena
-
od
do
Gwatemala Natural El Morito SHB 250g

Guatemala Natural El Morito SHB
Region: Mataquescuintla, Jalapa
Plantacja: 1400-2000 m n.p.m.
Odmiana: Burbon, Catuai
Obróbka: Natural
Profil Wypalenia: Jasny - Metody Przelewowe
Sensoryka - Wyważone gładkie body z nutami czekolady. Świeża, żywa kwaskowatość z mocnymi jagodowymi nutami.
El Morito to grupa małych producentów z siedzibą w Mataquescuintla, Jalapa.
Grupa plantatorów El Morito specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości ziaren o dużej gęstości „Strictly Hard Beans”
Sugerowana Temperatura Parzenia: 93 °C
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Rwanda Rushashi natural 250g

Ocena Jakości Ziarna - 86 score
Region - Minazi (Północna część kraju)
Plantacja - 1750 - 2000 m n.p.m
Odmiana - Arabica Bourbon
Obróbka Naturalana - Suszenie naturalne, w cieniu i na słońcu
Profil Wypalenia: Jasny - Metody Przelewowe
Sensoryka - Konfitura śliwkowa, suszona figa, czarna porzeczka, papaja, goździki, intensywne body, długi finisz
Rushasi to spółdzielnia kawowa założona w 2004 roku.
Obecnie liczy blisko 2000 rolników. Kobiety stanowią większość, a nawet w 2008 r. utworzono żeńską podgrupę rushashi o nazwie „Hinga Kawa”, co w wolnym tłumaczeniu oznacza uprawiać kawę. Główna nazwa spółdzielni znana jest jako „Abakundakawa”, czyli „Tych, którzy kochają kawę”. Spółdzielnia znana jest z produkcji i przetwarzania bardzo wysokiej jakości kaw z odmian bourbonowych, takich jak czerwony bourbon i jego pochodne.
Dojrzałe wiśnie zbiera się na wulkanicznych zboczach Rwandy, zbiór i selekcja odbywa się ręcznie, następnie doskonałej jakości owoce poddawane są dalszej obróbce.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Tanzania Iloma Amcos 250g

Tanzania Iloma Amcos
Region: Songwe, Mbozi
Plantacja: 1870 m n.p.m.
Okres Kwitnięcia: Wrzesień, Październik
Okres Zbiorów: Czerwiec, Lipiec, Sierpień
Średnia Temperatura: 20.5 °C
Odmiana: Burbon
Obróbka: Natural
Profil Wypalenia: Jasny - Metody Przelewowe
Sensoryka - Dominujące poziomki z czekoladą, aromat karmelizowanych goździków
Ziarno pochodzi z niewielkiej plantacji „Iyela FG”, która dołączyła do grupy „Iloma Amcos”
Sugerowana Temperatura Parzenia: 89-90 °C
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
THE ESPRESSO KARTONIK 250 G

THE ESPRESSO 250 g
THE ESPRESSO 100 % Arabika
Brazylia, Kolumbia, Etiopia
100 % Arabika skierowana do miłośników tradycyjnego espresso. W jej skład wchodzą ziarna z Kolumbii, Brazylii
i Etiopii. Idealna jako codzienna kawa, kompleksowa i zbalansowana. Stopień palenia ziaren średni/ciemny co pozwala zachować balans miedzy słodyczą, kwasowością i lekką nutką goryczy. Dzięki nutom czekolady i orzechów stanowi również idealną bazę do pysznego cappuccino.
do wyboru 4 kolory kartonika: czarny, zielony, czerwony i biały
Przy zamówieniu prosimy podać kolor opakowania - w przypadku braku informacji wysyłamy losowo.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny